ЕКИПЪТ НА УЧИЛИЩЕ ЗА КУЧЕТА ПОСЛУШЕН

Повече от 14 години история и послушни ученици.

Ние работим за изграждането на здрава връзка

между кучето и стопанина.

Градина за кучета "Послушен'

Забавление, социализация и изграждане на хигиенни навици при кучето.

В нашето училище за кучета,

стопаните правят своите любимци послушни!

Послушното куче е радост за всеки стопанин!

Мотивацията е ключът към успеха за всеки!

Д-р Калина Кандулкова

Основател на училище за кучета „Послушен“ и градина за кучета „Послушен“. Ветеринарен лекар във ветеринарна клиника City Jungle и главен инструктор- треньор в училище „Послушен“.

Основател на училище за кучета „Послушен“ и Ветеринарен лекар във ветеринарна клиника City Jungle от 2010 година.

Животът ми може да се опише с една дума: куче! Занимавам се активно с обучение на кучета от 1997 г. Завършила съм курс „Професия и кинология“, специалност „Отглеждане и обучение на кучето“, както и съм изкарала две 3-месечни школи за водачи на служебни кучета. Редовно посещавам семинари за обучение и дресура на кучета извън България. Работя като ветеринарен лекар и съм горд собственик на немска овчарака,  белгийска овчарка (малиноа), бордър коли и лабрадор. Най-голямото предизвикателство за мен е спортът с кучета и работата с носа на кучето. Отделям голяма част от свободното си време,  за подготовка на личните ми кучета за изпити и състезания. Имам покрит изпити IPO 1, 2 и 3. Разтоварвам с екстремни спортове (сноуборд, уейкборд, кънки, сноуджоринг). Да работя с деца е истинско предизвикателство за мен и го правя под формата на демонстрации с определени кучета в различни градини и училища в София. Обучението на едно здраво психично куче не е проблем за мен, но обучението на неговия водач, често ме изправя пред различни трудности. За мен всеки ден е различен, защото всяко куче и неговият стопанин са нова комбинация и нова възможност да подходя различно.

Мария Алексова

Административен директор и треньор

От 2015 година съм част от екипа на училище „Послушен“ и се занимавам с организацията на програмата за обучение и градина. Работя като треньор по общо послушание, както и в градината за кучета „Послушен“.

Завършила съм Професионална гимназия по ветеринарна медицина, специалност: Ветеринарен техник, както и курс за обучение на кучета и техните стопани по общо послушание в училище  за кучета „Послушен“. Работата с животните за мен е предизвикателство и ежедневният ми контакт с нашите ученици ме зарежда положително. Горд собственик съм на кралски пудел, с когото обичам да се разхождам и опознавам нови места. През свободното си време карам колело, чета книги, играя тенис и спортувам с кучето си.

Любо Урсини

Треньор

От 2017 г. работя като треньор по общо послушание в училище „Послушен“. Занимавам се и с детската градина, където работата с подрастващите кучета ми носи огромно удоволствие. Завършил съм курс за обучение на кучето и неговия стопанин в училище „Послушен“ и страстта ми към обучението започна през 2012 година, когато взех първото си куче. Сега съм горд собственик на мъжки голдън ретривър и женски флет колт ретривър. Говоря свободно английски език и през свободното си време обичам да се разхождам в природата с животните си. Вечер работя и като DJ и за мен музиката е начин да се разтоваря. Харесвам работата в „Послушен“, защото всеки ден е различен и всяко куче с неговия стопанин ме кара да откривам нови подходи и да мисля по различен начин.

Валя Маринова

Гледач в градината за кучета „Послушен“

От 2018 година работя в  училище „Послушен“ и  се грижа за животните в градина за кучета. Цялата отговорност към чистотата и дезинфекцията на клетките и помещенията е моя. Работя и като продавач консултант в зоомагазина на „Послушен“ и с радост ще Ви обясня и покажа различните продукти в магазина. Завършила съм български и история, работила съм като финансов консултант към кредитна компания. През свободното си време обичам да пиша стихове, да рисувам и да чета книги. Харесва ми да се занимавам и със спелеология и парапланеризъм, както и да практикувам екстремно катерене и риболов. Имала съм кучета и котки, сега съм собственик на две кучета, мъжки дакел и от скоро осиновен мъжки той териер, които живеят заедно със синът ми и племенникът ми. За мен кучетата са начин да науча децата на отговорност и отношение. Работата с кучетата е удоволствие за мен и във всеки един свободен момент се разтоварвам с тях.

Марияна Цанева

Главен отговорник в градина „Послушен“

От 2018 година съм част от екипа на училище „Послушен“. Завършила съм Национална Търговско – Банкова Гимназия и изкарах курс по общо послушание с кучето си в училище за кучета „Послушен“. Това много промени погледа ми към кучетата, към комуникацията ми с тях и след 2 години изкарах курс и започнах работа в кучешката детска градина на „Послушен“. Сега съм на отговорна позиция в градината за кучета и отговарям не само за кучетата, но и за останалите служители от персонала. Работя и като продавач консултант в зоомагазина на „Послушен“. Работата е много отговорна и почти постоянно навън, но въпреки това всички кучета ме зареждат много положително и това ме кара да изпитвам удоволствие от свършеното. Имам женска немска овчарка, с която тренирам и се забавлявам през свободното ми време. Имала съм котка, куче, плъхчета и рибки и от малка имам силен интерес към всички животни. Това е моето призвание и за в бъдеще искам да се занимавам с това. Обичам да чета, рисувам, пътувам и да свиря, но най-много обичам да съм сред кучетата. Те ме зареждат много и определено в края на работния ден не се чувствам изморена.

Дарина Костова

Гледач в градината за кучета „Послушен“

От 2017 година съм част от екипа на училище „Послушен“. Завършила съм Национално търговско банкова гимназия. Преди 8 години изкарах курс по общо послушание със сибирското си хъски и 5 години по-късно и с австралийската си овчарка. Горд собственик съм на тези две кучета, които много промениха начина ми на мислене и отговрността към животните. Преди 2 години изкарах курс и започнах работа в кучешката детска градина на „Послушен“. В момента съм студент по ветеринарна медицина в София и мечтата ми да помагам на животните скоро може да стане реалност. Обичам да тренирам и да се забавлявам с моите кучета, както и да спортувам трикове, Каникрос и Аджилити.  Обичам да съм в планината, да карам ски, сноуборд и да танцувам. Работата с кучетата ме кара да се чувствам полезна и да научавам все повече нови неща всеки ден.

Теодора Данева

Гледач в градината за кучета „Послушен“

От 2011 година съм част от екипа на училище „Послушен“, когато започнах да обучавам първото си куче. Сега съм собственик на три кучета нюфаундленд Дарки на 8 години, бордър коли Олимпия на 5 години и лабрадор Ари на 9 години. Завършила съм испанската гимназия и сега съм студент по право и работя като клиничен асистент във ветеринарна клиника City Jungle  в София. С две от мойте кучета изкарах курс по послушание в училище „Послушен“ и там разбрах, че обучението има още много страни, които забавляват и мен и кучетата ми. Започнах да тренирам Аджилити с тях и за мен това е идеалният начин да се забавляваме и те да бъдат измореи. От 2016 година участвамв  състезания по Аджилити и Каникрос. 2013 до 2015 година аз бях гласът на телефона на училище „Полсушен“ и се занимавах с програмата и организацията на целия учебен процес. От 2 години изкарах курс и започнах да работя в градината за кучета „Послушен“. Радвам се на моментите, когато съм само с животни, защото те са страхотна терапия за всеки човек. Едно от любимите ми занимания е да участвам в демонстрации на деца от училища и детски градини заеднос моето куче Олимпя. Тя е доста атрактивна не само с външният си вид, но и с триковете, които мога да покажа с нея. През свободното си време играя футбол и бадминтон и спортувам с кучетата.