" /> Екип – Училище за кучета – Послушен

ЕКИПЪТ НА УЧИЛИЩЕ ЗА КУЧЕТА ПОСЛУШЕН

Повече от 15 години история и послушни ученици.

Мотивацията е ключът към успеха за всеки!

Градина за кучета "Послушен"

Дневна грижа, социализация и забавление за Вашите любимци.

Aджилити, спорт с кучето.

Послушното куче е радост за всеки стопанин!

Ние работим за изграждането на здрава връзка

между кучето и стопанина.

Послушното куче е радост за всеки стопанин!

В нашето училище за кучета,

стопаните правят своите любимци послушни!

Д-р Калина Кандулкова

Основател на училище за кучета „Послушен“ и градина за кучета „Послушен“. Ветеринарен лекар във ветеринарна клиника City Jungle и главен инструктор- треньор в училище „Послушен“.

Основател на училище за кучета „Послушен“ и Ветеринарен лекар във ветеринарна клиника City Jungle от 2010 година.

Животът ми може да се опише с една дума: куче! Занимавам се активно с обучение на кучета от 1997 г. Завършила съм курс „Професия и кинология“, специалност „Отглеждане и обучение на кучето“, както и съм изкарала две 3-месечни школи за водачи на служебни кучета. Редовно посещавам семинари за обучение и дресура на кучета извън България. Работя като ветеринарен лекар и съм горд собственик на немска овчарака,  белгийска овчарка (малиноа), бордър коли и лабрадор. Най-голямото предизвикателство за мен е спортът с кучета и работата с носа на кучето. Отделям голяма част от свободното си време,  за подготовка на личните ми кучета за изпити и състезания. Имам покрит изпити IPO 1, 2 и 3. Разтоварвам с екстремни спортове (сноуборд, уейкборд, кънки, сноуджоринг). Да работя с деца е истинско предизвикателство за мен и го правя под формата на демонстрации с определени кучета в различни градини и училища в София. Обучението на едно здраво психично куче не е проблем за мен, но обучението на неговия водач, често ме изправя пред различни трудности. За мен всеки ден е различен, защото всяко куче и неговият стопанин са нова комбинация и нова възможност да подходя различно.

Мария Алексова

Главен инструктор- треньор

От 2015 година съм част от екипа на училище „Послушен“ и се занимавам с организацията на програмата за обучение и градината за кчуета. Работя като треньор по общо послушание.

Завършила съм Професионална гимназия по ветеринарна медицина, специалност: Ветеринарен техник, както и курс за обучение на кучета и техните стопани по общо послушание в училище  за кучета „Послушен“. Работата с животните за мен е предизвикателство и ежедневният ми контакт с нашите ученици ме зарежда положително. Горд собственик съм на кралски пудел, с когото обичам да се разхождам и опознавам нови места. През свободното си време карам колело, чета книги, играя тенис и спортувам с кучето си.

Валя Маринова

Главен гледач в градината за кучета „Послушен“

От 2018 година работя в  училище „Послушен“ и  се грижа за животните в градината и хотела за кучета. Сега съм главен гледач и отговарям не само за кучетата, но и за останалите служители от персонала. Цялата отговорност към здравето на животните, чистотата и дезинфекцията на клетките и помещенията е моя. Работя и като продавач консултант в зоомагазина на „Послушен“ и с радост ще Ви обясня и покажа различните продукти в магазина. Завършила съм български и история, работила съм като финансов консултант към кредитна компания. През свободното си време обичам да пиша стихове, да рисувам и да чета книги. Харесва ми да се занимавам и със спелеология и парапланеризъм, както и да практикувам екстремно катерене и риболов. Имала съм кучета и котки, сега съм собственик на три кучета, мъжки и женски дакел и  мъжки той териер, които живеят заедно със синът ми и племенникът ми. За мен кучетата са начин да науча децата на отговорност и отношение. Работата с кучетата е удоволствие за мен и във всеки един свободен момент се разтоварвам с тях.